"Voor ons zoontje ging er een wereld voor hem open."


Ons zoontje van bijna 3,5 jaar had vanaf zijn geboorte een koemelkallergie. We hebben meerdere pogingen gedaan om de koemelk weer te introduceren, maar alle pogingen mislukten. Toen we hoorden van deze behandeling besloten we het nog een kans te geven. De eerste sessie met Moniek verliep heel prettig. Ons zoontje hoefde hier niet bij aanwezig te zijn, enkel een foto van hem was nodig, zodat we hem ook niet onnodig hoefden te belasten. We kregen hele duidelijke voedingsadviezen mee. Toen we na een paar weken, voor de zoveelste keer, begonnen met de koemelkintroductie hielden we al rekening met wederom een tegenslag, zoals we die al zovelen hadden gehad in de afgelopen jaren. Maar toen na twee weken koemelk de klachten uitbleven, durfden we er steeds meer in te geloven. Voor ons zoontje ging er een wereld voor hem open. Hij kon en mocht ineens alles eten, net zoals zijn grote broer. Dit was voor hem zo belangrijk. Op vakantie gaan, uitstapjes, naar feestjes en dergelijke is nu zoveel meer ontspannen, we hoeven vooraf niet overal aan te denken en niet steeds op te leggen wat hij eet. Hij voelt zich er nu echt weer bij horen. Dit alles in 1 behandeling, echt onvoorstelbaar. "

Moeder van Pim ( 3 jaar )

"It always seems impossible until it's done."

Na een nogal desastreuze start van mijn studie, waarbij ik de spreekwoordelijke handdoek al lang en breed gegooid had, heb ik de helpende hand die Moniek bood toch maar aanvaard. Het is een van de betere keuzes die ik het afgelopen jaar! Door haar bijzondere, confronterende maar vooral enorm behulpzame behandelingen, ben ik voor mijn gevoel verder dan ooit. Door eigen angsten en tekortkomingen aan te gaan en daar de confrontatie mee aan te gaan, ben ik op de positie waar ik nu ben: een voortvarende studie, rust in m’n hoofd en genietend van het leven en de mensen om mij heen. Ik kan haar en haar therapie dan ook niets anders dan aanraden. Zelfs als je het gevoel hebt dat “het allemaal wel zijn gangetje” gaat. Onderbewust spelen er nog zo veel meer dingen die er voor zorgen dat je niet helemaal relaxt bent. Een mooie zin om mee af te sluiten, die zeker ook voor Monieks behandelingen gelden, is een uitspraak van Nelson Mandela: “It always seems impossible until it’s done.”

Sam
21 jaar

"Het geeft mij de benodigde handvatten."

Behalve dat ik Moniek heb ervaren als een professional is ze ook een fijn mens. Ze weet dat wat boven komt drijven in de NEI-sessie te vertalen naar een positief en verhelderend inzicht. Het geeft mij de benodigde handvatten bij het omgaan hiermee in het dagelijks leven. Sinds ik bij Moniek kom heb ik het gevoel dat er een heleboel in werking is gezet. Ik ben me veel bewuster van hoe ik als mens in elkaar steek en waar het een en ander vandaan komt.

Natalie