Ervaringen

Ik leef, ik geniet.. voel me bevrijd

NEI bij de zoektocht naar wie je bent

” Per toeval ben ik bij Eigen Wijsz terecht gekomen en werd ik nieuwsgierig naar wat voor therapie het is. Op korte termijn een afspraak kunnen maken en daar zat ik dan. Ik heb wat punten aangegeven waar ik tegenaan liep. Aan de hand daarvan werd er gezocht naar een ingang voor de sessie. Voor mij was het punt ‘het zoeken naar wie ik ben’ belangrijk. En ook de punten mezelf onzichtbaar zien en onzeker zijn op vele vlakken. Toen we een ingang hadden gingen we door en kwamen er steeds meer dingen naar boven. Tot aan de kern, de zwangerschap van mijn moeder van mij. Echt bizar dat zoiets je zo kan maken en iets kan hebben gegeven, onbewust, waardoor ik was wie ik niet ben. De geruststelling dat ik dit gevoel, dat ik alle jaren bij me heb moeten dragen, terug heb kunnen geven aan mijn moeder, heeft me een totaal ander mens gemaakt.  Ik leef, ik geniet op een betere manier en ik voel me bevrijd. Zonder deze therapie zou het nooit gelukt zijn, dat weet ik zeker! En dit moois kan ik nu overdragen aan mijn kinderen. Dankjewel Moniek! “

G.

Laagdrempelig

NEI bij moeder en dochter

“De NEI behandeling van Moniek was een prettige en bijzondere ervaring. Het feit dat je zelf weinig tot niets hoeft te doen of vertellen, maakte het laagdrempelig om hulp te vragen voor iets wat al enige tijd speelde. Met behulp van de biotensor wist Moniek binnen korte tijd de
“vinger op de zere plek” te leggen. Zowel bij mijn dochter van 11 als bij mijzelf. De informatie die Moniek ons gaf was herkenbaar en verhelderend. Het was fijn dat er gedurende dezelfde sessie ook handreikingen werden gegeven waar we direct mee aan de slag konden of waarmee we geholpen waren. “

Martine

Ik voelde me meteen op mijn gemak

NEI bij zoontje

“Ik ben bij Moniek terecht gekomen via een vriendin. Al pratende over de problemen waar ik met mijn oudste zoon tegenaan liep gaf ze aan dat NEI mogelijk zou kunnen helpen. Ik ben er naartoe gegaan met het idee ‘baat het niet…’, ook omdat ik door deze voor mij nog onbekende vorm wat meer gereserveerd was. Gaandeweg het consult merkte ik al snel dat het erg goed voelde en dat het klopte. Daarnaast voelde ik me bij Moniek meteen op mijn gemak en heb ik mogen ervaren wat een prettig en lief mens ze is. Het fijne aan een NEI consult is dat mijn zoon er niet fysiek bij aanwezig hoeft te zijn. Een foto op mijn telefoon is voldoende om aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de Corona lockdown kon het ook gewoon door gaan, doordat het consult op afstand gegeven kan worden. Er zijn mooie inzichten gekomen waar ik als moeder veel aan heb en weer verder mee kan. “

Jet

Echt onvoorstelbaar

NEI bij koemelkallergie

“Ons zoontje van bijna 3,5 jaar had vanaf zijn geboorte een koemelkallergie. We hebben meerdere pogingen gedaan om de koemelk weer te introduceren, maar alle pogingen mislukten. Toen we hoorden van deze behandeling besloten we het nog een kans te geven. De eerste sessie met Moniek verliep heel prettig. Ons zoontje hoefde hier niet bij aanwezig te zijn, enkel een foto van hem was nodig, zodat we hem ook niet onnodig hoefden te belasten. We kregen hele duidelijke voedingsadviezen mee. Toen we na een paar weken, voor de zoveelste keer, begonnen met de koemelkintroductie hielden we al rekening met wederom een tegenslag, zoals we die al zovelen hadden gehad in de afgelopen jaren. Maar toen na twee weken koemelk de klachten uitbleven, durfden we er steeds meer in te geloven. Voor ons zoontje ging er een wereld voor hem open. Hij kon en mocht ineens alles eten, net zoals zijn grote broer. Dit was voor hem zo belangrijk. Op vakantie gaan, uitstapjes, naar feestjes en dergelijke is nu zoveel meer ontspannen, we hoeven vooraf niet overal aan te denken niet steeds op te letten wat hij eet. Hij voelt zich er nu echt weer bij horen. Dit alles in 2 behandelingen, echt onvoorstelbaar. “

Linda

 

Professional en fijn mens

NEI bij emotionele problemen

Behalve dat ik Moniek heb ervaren als een professional is ze ook een fijn mens. Ze weet dat wat boven komt drijven in de NEI-sessie te vertalen naar een positief en verhelderend inzicht. Het geeft mij de benodigde handvatten bij het omgaan hiermee in het dagelijks leven. Sinds ik bij Moniek kom heb ik het gevoel dat er een heleboel in werking is gezet. Ik ben me veel bewuster van hoe ik als mens in elkaar steek en waar het een en ander vandaan komt.

Natali

It always seems impossible until it's done

NEI bij angsten en spanning

Na een nogal desastreuze start van mijn studie, waarbij ik de spreekwoordelijke handdoek al lang en breed gegooid had, heb ik de helpende hand die Moniek bood toch maar aanvaard. Het is een van de betere keuzes die ik het afgelopen jaar heb gemaakt! Door haar bijzondere, confronterende maar vooral enorm behulpzame behandelingen, ben ik voor mijn gevoel verder dan ooit. Door eigen angsten en tekortkomingen aan te gaan en daar de confrontatie mee aan te gaan, ben ik op de positie waar ik nu ben: een voortvarende studie, rust in m’n hoofd en genietend van het leven en de mensen om mij heen. Ik kan haar en haar therapie dan ook niets anders dan aanraden. Zelfs als je het gevoel hebt dat ‘het allemaal wel zijn gangetje’ gaat. Onderbewust spelen er nog zo veel meer dingen die er voor zorgen dat je niet helemaal relaxt bent. Een mooie zin om mee af te sluiten, die zeker ook voor Monieks behandelingen gelden, is een uitspraak van Nelson Mandela: “It always seems impossible until it’s done. 

Sam 21 jaar 

 

Heeft me veel inzichten gegeven

NEI bij hoogsensitiviteit

“Nieuwsgierig en verwonderd was ik tijdens een NEI sessie voor mijn hoogsensitieve dochter. Het heeft me veel inzichten gegeven en het was een mooie ervaring die ik iedereen kan aanbevelen.” 

Ingrid

 “

Lekker in je vel

NEI bij angsten, moeite met afscheid nemen en inslapen

Al lange tijd merkte ik dat mijn dochter Lauren van net 3 jaar minder lekker in haar vel zat. Ze was snel angstig en had moeite met afscheid en inslapen. Via via ben ik bij Moniek terecht gekomen. Ik hoefde alleen maar een foto op te sturen. Wat er uit de NEI naar voren kwam herkende ik wel. De week erna werden de klachten erger en heeft Moniek gelijk een nieuwe sessie gedaan. Ook hier kwamen weer allerlei stenen omhoog. In de weken erna merkte ik nog niet heel veel verschil, maar sinds 3 weken gaat het steeds beter. En nu gaat het heel goed! Lauren heeft meer zelfvertrouwen gekregen en zit zichtbaar beter in haar vel. Het afscheid en het inslapen gaan een stuk beter. We zijn blij dat we deze stap genomen hebben! 

Ellen

 

Angst bij de zwemles

NEI bij moeite met nieuwe situaties

Onze zoon (6) had veel moeite met nieuwe situaties. Vooral bij de zwemles kwam dit naar voren, hij weigerde het water in te gaan en had geen zwemplezier. Redelijk gefrustreerd en met de handen in ons haar, klopte we aan bij Moniek. Moniek heeft op een hele fijne en kundige manier de vinger op de zere plek weten te leggen. Wat ons over de streep heeft getrokken is het feit dat onze zoon niet fysiek aanwezig hoefde te zijn, via zijn foto heeft Moniek contact met hem gemaakt. En dat heeft geresulteerd dat hij nu weer met plezier gaat zwemmen. Ook in andere situaties heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen en dat doet hem maar ook ons als ouders erg goed! 

Karin

Resultaten zijn verbluffend en snel

NEI bij hooggevoeligheid

Voor mijn autistische zoontje van 6 jaar, en daarmee ook voor ons ouders, is de kennismaking met NEI-therapie de redding geweest. Skip is hooggevoelig, praat niet, is bang voor contact. Lijkt ‘gevangen’ in zijn eigen wereldje. We merkten dat hij bepaald gedrag vertoonde dat waarschijnlijk voortkwam uit angst. Maar omdat hij zich niet kan uiten was het lastig om hem te helpen. En ook om de juiste begeleiding en behandeling te vinden die bij hem zou aanslaan/ doordringen. We stonden machteloos en ons hart brak steeds als we hem niet begrepen terwijl hij eigenlijk troost of antwoorden zocht. 
En toen kwam Moniek… Eerlijk gezegd was ik eerst wat sceptisch; hoe kan dat nou, via een foto? Is dit niet zweverig ofzo?” Maar al gauw moest ik toegeven dat er dingen uit kwamen die inderdaad een hoop verklaarden. Moniek heeft deze vervolgens geïntegreerd, waardoor er zichtbaar een grote last van zijn schouders -en die van ons- viel. Uiteraard kan autisme niet genezen worden. Maar bepaalde kenmerken zijn sterk verminderd. En wat het belangrijkste is: onze zoon is gelukkig(er)! hij slaapt de nacht door, is minder prikkelgevoelig, is beter geaard, maakt meer oogcontact, gaat (motorische) uitdagingen aan, toont meer inititiatief, kan zelf spelen, bijt van zich af, zoekt fysiek contact en hij lacht bijna altijd! We zijn er nog niet, sommige issues zitten heel diep, maar steeds wordt er een laagje afgepeld. De resultaten zijn verbluffend en snel. Ik kan Moniek dag en nacht om een extra sessie vragen, dat is een heel prettige gedachte. Ze geeft me nooit het gevoel dat ik lastig ben of me aanstel. Ik word altijd serieus genomen, ze is erg betrokken en ze neemt er ook echt de tijd voor. Ik heb al een hoop mensen deze therapievorm aanbevolen. Moniek, je bent fantastische en we zijn je eeuwig dankbaar!

Irmgard uit Oudewater

Ik kan alle producten weer eten

NEI bij lactose intolerantie

Al jaren beïnvloed een lactose intolerantie mijn leven, dagelijks was ik geconfronteerd met het bewust nadenken over de inname van voedsel en de overweging of ik die dag wel of niet mijn tolerantie grens zou overschrijden en wat dan wanneer de consequenties zouden zijn. Ik begreep van Moniek dat ze mij kon helpen met mijn lactose intolerantie. Ik begon sceptisch aan de sessies maar inmiddels kan ik 3 weken na mijn 2e sessie met overtuiging zeggen dat het helpt! Ik kan alle producten weer eten zonder een keuze te moeten maken. Fantastisch, dank je wel Moniek!

Yvonne

Eigen Wijsz

Wil je een afspraak maken of wil je weten wat ik voor jou of je kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. 

Aangesloten bij

       

Praktijkadres

Meijldoorn 1
5482 SG Schijndel
Telefoon: 06 41731135
E-mail: info@praktijkeigenwijsz.nl