Methoden Eigen Wijsz

Vanuit de kern

Eigen Wijs

Na een persoonlijke kennismaking starten we direct met jouw hulpvraag. In de basis maak ik gebruik van de NEI methode. Dit is een behandelmethode waarbij je al binnen één behandeling veranderingen kunt merken. Dit komt doordat het de echte oorzaken achter jouw probleem of klacht aanpakt en niet alleen de symptomen. Hieraan liggen meestal emotionele en/of lichamelijke blokkades vanuit het verleden ten grondslag. Dit kan iets zijn wat je bewust, maar heel vaak ook juist onbewust hebt meegemaakt en opgeslagen. Door te werken vanuit je onderbewustzijn, kunnen we op een snelle en vriendelijke manier tot de kern komen en van daaruit de oorzaken aanpakken. 

Eigen Wijze

We zijn allemaal uniek. Het is daarom van belang dat de behandeling aansluit bij wat jij nodig hebt. Op jouw eigen wijze dus. Ik start de eerste afspraak meestal met NEI therapie, omdat hierin een breed scala aan behandelmethoden zit. Hierdoor krijgen we snel duidelijk welke behandelmethode en technieken voor jou het best passend en meest effectief zijn. Onderdelen van de NEI therapie zijn naast neuro-emotionele integratie o.a. NLP, Emotioneel Evenwicht (EE/ EFT), familieopstellingen, acupressuurpunten, voedingsadviezen en natuurlijke geneeswijzen. 

NEI therapie

Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is een unieke en effectieve methode om de oorzaak van onverwerkte gebeurtenissen, emotionele problemen en lichamelijke klachten op te sporen, aan te pakken en definitief op te lossen. Het is een vriendelijke methode waarbij niet alle pijn uit het verleden herbeleefd hoeft te worden.
Met behulp van de biotensor kunnen we je onderbewustzijn testen. De biotensor is een meetinstrument dat reageert op je onderbewustzijn, waardoor het mogelijk is om snel bij de kern van het probleem te komen. In je onderbewustzijn ligt namelijk alles uit het verleden opgeslagen. We komen bij de oorspronkelijke situatie waar het gedrag, het gevoel of de lichamelijke klacht het gevolg van is. Dat kunnen blokkades of onverwerkte emoties zijn.
NEI is een combinatie van kinesiologie, neurowetenschappen, acupressuur, NLP, toegepaste psychologie en oosterse geneeswijzen.

Systemisch werk

We zijn allemaal onderdeel van een systeem. We spreken van een systeem waar mensen samen leven of werken. Het familiesysteem is het belangrijkste. Bewust en onbewust hebben de mensen in jouw omgeving invloed op jou. Soms is het nodig om te kijken naar jouw plek binnen het systeem om je bewust te worden van de situatie en welke invloed het op jou heeft. Dit doen we door te werken met voorwerpen die tijdelijk de plek innemen van personen of gevoelens. Hierdoor kun je weer de balans / dynamiek herstellen en de plek innemen die bij jou hoort.

Emotioneel Evenwicht

Emotioneel Evenwicht (EE of EFT) is een effectieve methode om op zeer snelle en plezierige wijze vervelende emoties aan te pakken. Deze methode wordt toegepast bij angsten, fobieën, pijnklachten maar ook om van verslavingen af te komen. Tijdens een behandeling leer je een aantal acupunctuurpunten zelf te behandelen. Het is een prettige techniek die je naderhand ook thuis toe kunt passen.

Eigen Wijsz

Wil je een afspraak maken of wil je weten wat ik voor jou of je kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. 

Aangesloten bij

       

Praktijkadres

Meijldoorn 1
5482 SG Schijndel
Telefoon: 06 41731135
E-mail: info@praktijkeigenwijsz.nl